Duitsland > Polen

Dag 8 woensdag 22 juli Sassnitz > Gdansk

Reisdagen gebruik ik om wat te vertellen wat ik eerder gedaan heb. 
Dus ik heb vandaag de hele dag gereisd en kom even terug op Berlijn.
Ik heb geen demonstratie gezien, wel de restanten.

De stambeelden van Humbolts voor de Humboldt Universiteit (unter den linden) waren met rode verf beklad. Waren waarschijnlijk dus fout. Iemand een idee?
Wikipedia:Haar huidige naam, Humboldtuniversiteit, draagt de universiteit sinds februari 1949. Deze naam verwijst niet alleen naar de grote drijvende kracht achter de oprichting van de universiteit, de Pruisische staatsman en taalwetenschapper Wilhelm von Humboldt, maar ook naar zijn broer Alexander von Humboldt, de grondlegger van de fysische geografie. De 2 marmeren beelden bij de ingang van Paul Otto uit 1883, stellen de broers voor.
 
Een ander gebouw van de Universtiet, (Hardenbergstraße 33) hangt vol met spandoeken. Wat mij opvalt is dat de slogan Black Lives Matter, steeds aangevuld word: hier met Black Trans Lives Mattermaar ik zag ook Black Gay Lives Matter en allerlei toevoeging. Lives Matter lijkt mij voldoende.